Anna Seghers School Berlin, Germany

A mixture of fine-grain and coarse plaster differentiate the school from the surrounding residential buildings.

A distinctive new building for the Anna Seghers community school has been constructed on the site of the school’s unused former garden. Thanks to the varied designs of the class and group rooms and an awareness of interior design, the architectural concept facilitates an optimal learning experience. The spatial characteristics were adapted to the individual components using a façade surface, which features elements of both plastercraft and graphic arts.

In order to ensure optimum ease of use for children, the sanitary facilities are equipped with GROHE Contropress self-closing wall valves. In addition, the GROHE EcoJoy® technology guarantees sustainable use of water.

Architects: AFF Gesellschaft von Architekten mbH

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website and to improve the relevance of our communications with you. If you continue browsing our website, we’ll assume that you accept the use of cookies on the GROHE website. You can find detailed information about how cookies are used on the following page: Privacy