Ozeaneum
Stralsund, Germany

Ozeaneum Stralsund, Germany
Photography: Johannes Maria Schlorke, Saarbrücken
Completion date 2008
Architects: Behnisch Architekten

The new museum building is wedged between historic buildings on the port island

The striking façade with its curved white steel panels, glass units and amorphous shapes is reminiscent of rocks surrounded by water and billowing sails. They make the museum appear light and transparent. The individual parts of the building are wedged between and coil around the existing warehouse buildings, without overpowering them.

The frequently used sanitary facilities are fitted with GROHE Europlus E faucets, which are particularly hygienic due to their touchfree operation, and GROHE Eurostyle faucets, which are smooth-operating and durable thanks to GROHE SilkMove® technology. The needs-driven supply of water from the GROHE Europlus E faucet satisfies not only the highest standards, it also enables the key resource of water to be used responsibly.

Installed GROHE products in this object