GROHE Blue®
Rashlađeno i gazirano

Ultimativno osveženje.

Svakodnevno uživamo u luksuzu ispijanja vode direktno iz česme. Većina je srećna što je koristi za kuvanje čaja i kafe. Ali kad želimo da popijemo čašu vode, vođeni ukusom, obično posegnemo za flašom mineralne vode. To nije baš zgodno i ekonomično. Kupite GROHE Blue® sistem i imaćete momentalni pristup sveže filtriranoj vodi odličnog ukusa.

GROHE Blue® Chilled & Sparkling (rashlađeno i gazirano) kombinuje moderan izgled kvalitetne slavine sa filterom visokih performansi, rashlađivačem i aparatom za gaziranje vode – lak je za upotrebu kao obična slavina. Desna poluga se koristi za uobičajeno mešanje hladne i tople vode. Levi rotirajući taster sa integrisanim LED displejom u boji reguliše gaziranje filtrirane i rashlađene vode.

Završne obrade GROHE StarLight® hroma, slavina ima razdvojene unutrašnje vodene kanale – jedan za filtriranu, drugi za nefiltriranu vodu.

Izvor sveže vode u Vašoj kuhinji.

Ko može da kaže ne sveže filtriranoj vodi iz slavine? Sa GROHE Blue® voda je pitkija, lako dostupna i u zavisnosti od modela koji odaberete imate izbor aparata za destilaciju, odnosno dva nivoa gaziranja. Čim se voda filtrira, više ne dolazi u kontakt sa metalnim delovima ili nefiltriranom vodom.

Osvežavajuće jednostavan

Jedinstveni GROHE Blue® sistemi donose svežu, ukusnu filtriranu vodu iz vaših kuhinjskih slavina kad god Vi to želite – 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. LED displej na ručici slavine nagoveštava kada treba zameniti filter za vodu. Svetlo treperi kada je je kapacitet filtera manji od 10%. Filter traje i do 12 meseci, ima kapacitet od 600 litara i može se prilagoditi čvrstoći vode.Dva odvojena unutrašnja kanala – jedan za filtriranu i drugi za nefiltriranu vodu – i inovativna cev slavine garatuju da jednom filtrirana voda više ne dolazi u kontakt sa bilo čime što može pokvariti njen ukus.
GROHE Blue
Rukovanje i unutrašnji vodotok

1.   GROHE Blue® filtrirana voda
2.   Nefiltrirana mešana voda

Operation and Carbonation

Fresh, cooled water can be yours from the fitting with a single turn of the left handle of the GROHE Blue®. The first setting does not add any carbonic acid, the second setting adds just a little carbonic acid and the third setting adds more carbonic acid.

The carbonator integrated in the built-in box adds especially fine bubbles of carbonic acid to the filtered and cooled water to produce lightly sparkling or sparkling water according to taste.

The water temperature can also be set to your personal taste: the cooling can be individually regulated between 4 °C and 10 °C.


GROHE Blue® carbonation levels:
GROHE Blue
1. Image: Blue - Still water
2. Image: Turquoise - Chilled sparkling water
3. Image: Green - Sparkling water
GROHE Blue

GROHE Blue® Filter Sistem

Priroda ima veoma efikasan sistem usavršavanja vode: različiti slojevi zemljišta i stena filtriraju je i daju joj njen jedinstven, čist ukus. Sistem GROHE Blue® filtera funkcioniše na sličan način: voda se pročišćuje u četiri faze i dobija još bolji ukus. Nepoželjne supstance koje kvare ukus i miris, kao što je hlor, uklonjene su radi boljeg ukusa i blage vode. Sitne čestice i teški metali su filtrirani, a sadržaj kamenca je smanjen.Dalje, veoma prijatan domino efekat sistema GROHE Blue® filtera primetićete štedeći, kada ne budete morali da čistite od kamenca vaš čajnik, aparat za kafu ili peglu onoliko često kao ranije.
1 - Predfilter od netkanog materijala

Uklanja krupne čestice

 
2 - Jonski razmenjivač

Smanjuje sadržaj kamenca, filtrira teške metale i smanjuje tvrdoću vode

 
3 - Filter od aktivnog uglja

Uklanja supstance koje kvare ukus i miris vode, kao što je hlor ili organske materije
 

4 - Filter finih čestica

Zadržava sve čestice veličine preko 10 μm (mikrometara)

Čisto stvar ukusa

Reprezentativno istraživanje u kome smo pitali korisnike da probaju GROHE Blue® vodu pored negazirane vode tri vodeća proizvođača pokazalo je da GROHE Blue® voda ima mnogo bolji ukus. Oko 73% ispitanih mušterija procenili su GROHE Blue® vodu kao “svežu”. Samo 63% ispitanika je ocenilo da mineralne vode imaju svež ukus.GROHE Blue® voda ne samo da ima odličan ukus sama po sebi: ona takođe kafi i čaju daje mnogo prefinjeniji i intenzivniji ukus.


Pobednik testa čistog ukusa pored tri vodeća proizvođača mineralne vode.

GROHE Blue® ima svežiji ukus!

Manji uticaj na okolinu

GROHE Blue® kombinuje pogodnosti i zdrav životni stil u jednom ekološki svesnom pakovanju. U poređenju sa zagađenjem i utroškom energije izazvanim punjenjem i transportom flaširane mineralne vode, slavina sa filterom ima zanemarujuć uticaj na okolinu. GROHE Blue® čuva resurse i novac, budući da je sedam litara vode potrebno da samo jedan litar flaširane vode dospe na raf u supermarket. Energija se takođe štedi, pošto više nije potrebno nositi teške boce kući i trošiti vreme i sredstva reciklirajući ih.

 

GROHE Blue® Chilled & Sparkling

GROHE Blue® single-lever kitchen mixers are available in different styles and colour options.

GROHE Blue® Chilled & Sparkling Starter Kits further comprise:

Cooler and carbonator box

CO2 bottle

Glass carafe

Water filter

Design Awards

2013 iF Product Design Award

2013
iF Product Design Award

GROHE Blue® Mono
2013 red dot design award

2013
red dot design award

GROHE Blue® Mono
2012 Good Design Japan

2012
Good Design Japan

Best 100
2013 Good Design USA

2013
Good Design USA

GROHE Blue® Mono
2011 interior innovation award

2011
interior innovation award

2010 iF Product Design Award

2010
iF Product Design Award

2010 Green Good Design

2010
Green Good Design

2010 IFA Usability Park Publikumspreis

2010
IFA Usability Park Publikumspreis

GROHE Technology

GROHE SilkMove®

GROHE SilkMove®

Precizna i jednostavna kontrola vode za doživotno i ugodno rukovanje slavinom.
GROHE StarLight®

GROHE StarLight®

Sjajna kromirana površina otporna na prljavštinu i zatamnjenje daje dugotrajan, netaknut izgled.
GROHE Enhanced Water™

GROHE Enhanced Water™

Vrhunska kvaliteta vode izravno iz kuhinjske slavine – ušteda vremena, novca i čuvanje okoliša.

Kitchen Showrooms

Experience GROHE Blue® at Kitchen showrooms near you

Kitchen Showrooms

Download Brochure

Discover GROHE Blue® and even more kitchen products in our GROHE kitchen brochure